torsdag 26 november 2009

Dead And Deader


Efter att ha läst lite om denna film så kände jag att jag bara var tvungen att se den. Detta var vad som fångade mitt intresse: Efter att ha blivit biten av en zombiesmittad skorpion så överlever en soldat infektion och blir hälften zombie, hälften människa. När han kommer tillbaka till USA så tvingas han att slåss mot sina gamla militärkamrater som alla blivit zombies!
Det här låter ju alldeles för roligt för att man ska missa det!
Självklart är den här filmen en riktig B-film med väldigt låg budget till inspelningen. Det märks över hela filmen, sättet den är inspelad på, miljöerna den är inspelad i och inte minst skåpdespelarna. Vi ser ganska många skådespelare som man känner igen från diverse olika serier. Ingen som man direkt sett i någon storfilm.
Även om det här är en riktig B-film så är den rätt rolig. Det roligaste är väl hur den speglar massor med andra zombiefilmer och det nämns en hel del andra filmer också. För att nämna några roliga saker så är två soldater döpta till Pvt. Connery och Pvt. Lazenby efter Sean Connery och George Lazenby, både shar spelat James Bond, och dessa två soldater diskutera just deras insatser som Bond. Vi har en Officerare som är heter Raimi efter Sam Raimi som gjort Evil Dead filmerna bl.a. Vi har även en officerare vid namn Campbell, huvudkaraktären i Evil Dead filmerna.
Jag tror inte det här är någon film som man uppskattar om man inte är lite fan av zombiefilmer. Men skulle man vara det så kan jag rekommendera den, inte för att den är superbra men för att den är lite smårolig och man kan fnissa lite åt skämten i den.
Betyget blir en stark 4 av 10 möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar