måndag 23 november 2009

Pandorum


Ett skepp, Elysium, har blivit skickat på ett 123 års långt uppdrag för att befolka planeten Tanis. Jorden är överbefolkad och det finns 24miljarder invånare på jorden. Jorden håller på att gå under och därför behöver man hitta en ny planet att befolk. När astronauten Bower vaknar minns han ingenting om vart han är, vart han ska eller vad hans uppdrag är. Kort därefter vaknar även Payton, inte heller han minns något om deras uppdrag.
Bower tar sig ut i det gigantiska skeppet för att ta reda på vad som hänt ledd över komradio av Payton. Han upptäcker snart att allt inte står rätt till, skeppet verkar helt öde.
Den här filmen är en riktigt bra mix av Sci-Fi, skräck och thriller. Storyn är riktigt bra, man får inte veta så mycket av vad som hänt utan det är lite en cliffhanger tills man kommit en bra bit in i filmen. Jag brukar inte bli så uppjagad av filmer men i denna kände jag en viss stress och var riktigt med i filmen. Detta kan nog bero på de bra skådespelarna, i huvudrollerna Dennis Quaid och Ben Foster.
Filmen i sig är en väldigt mörk film med mörka miljöer så jag föreslår att ni släcker ner ordentligt och vrider upp volymen ordentligt när ni ska se denna.
Betyget för denna film blir en 7/10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar